گلاب ناب ایرانی

ارديبهشت با فصل گلاب و گلاب ‌گيري در ذهن همه ما نقش بسته است.گلاب ناب ایرانی در همه دنیا بسیار مشهور است حتی خانه خدا نیز با گلاب ایرانی شسته و تمیز می شود.

گلاب مايع ارزشمندي است كه توليد آن براي اولين بار به كشور ما برمي‌گردد.اين مايع همان اسانس رز یا همان گل ‌محمدي است كه تا امروز200 نوع از آن شناسايي شده است، اما تنها دسته محدودي از آن را در تهيه گلاب مورد استفاده قرارمي‌دهند.

اين گل بهاري از اواسط ارديبهشت تا اواخر خرداد رويش دارد و از خواص درماني فراواني برخوردار است. طبيعت گلاب گرم است و مقوي معده، قلب، كبد و اعصاب بوده و آرامبخشي قوي به حساب مي‌آيد.به همين دليل است كه قديمي‌ترها مصرف گلاب را در روزهاي سخت و پرتنش لازم مي‌دانستند.

اين مايع خوشبو و معطر تا حدودي تحريك‌ كننده جريان خـون بوده و بافت پوست را به توليد سلول‌هاي جديد تحريك میکند. خوردن گلاب براي رفع سردرد و بوي بد دهان مفيد است و همچنين خـوردن گـلاب را به بيماران قـلبي تـوصيه مـي‌كنند و نـوشيدن تحريك‌ كننده هورمون‌ها نیز هست. پزشکان روزانه يك ليوان دوغ مخلوط با گلبرگ‌هاي گل‌ محمدي را براي تنظيم  هاضمه خصوصا در روزهاي گرم سال بسیار عالی می دانند.

 

جهت بازگشت به صفحه ی اصلی کلیک نمایید.